Przejdź do głównej zawartości

Najpyszniejszy smak fasolki

I nastał poranek pierwszego dnia Swojsko z fasolką. Jak przystało na poranek, upiekły się ciasteczka z fasolki ...czerwonej. Okazały się tak pyszne, że córcia tylko zapytała o rodzaj fasolki a potem już sama namoczyła piękną czerwoną fasolę na następną porcję ciastek.



CIASTKA Z FASOLI

2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
20 świeżych daktyli - wypestkować
6 łyżek wiórek kokosowych
2 czubate łyżki karobu
6 łyżek esencji z kawy zbożowej
3 łyżki soku z cytryny
5 łyżek mleka sojowego
2 łyżki siemienia lnianego - zmielić

Wszystkie składniki poza siemieniem zblendować żyrafą (nie musi być idealnie gładko), wmieszać siemię. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżką porcje ciasta, lekko je spłaszczyć. Piec w piekarniku nagrzanym na 180 st.C 30 - 35 minut.

Esencję kawową otrzymuję gotując 6 łyżek kawy zbożowej tradycyjnej (np. Kujawianka) w szklance wody przez 6 min. i odcedzam dokładnie płyn.




Komentarze

Prześlij komentarz

ulubione posty czytelników

Pasta z pestek dyni najłatwiejsza, bo surowa

Lniane chipsy paprykowe

Naturalny chleb z samej komosy ryżowej

Ekspresowe ciasto marchewkowe prawie surowe ;-)

Michałki, michały, michałeczki...

Majonez z kalafiora bez oleju

Chleb bezglutenowy z jaglanki

Chleb fitness

Dzień Kobiet i refleksje bloggerki wraz z szarlotką full raw dla łasuchów :-D

Malinowy krem z pieczonego buraka i jaglanki